accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

9 maart 2019

Nieuwe busstalling in Emmen

Op dinsdag 5 maart heeft gedeputeerde Henk Brink samen met wethouder René van der Weide van gemeente Emmen het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe busstalling van Qbuzz, aan de Tweede Bokslootweg in Emmen. Er is straks plaats voor ruim 60 bussen, met daarbij een overdekte tank- en wasgelegenheid. Het kantoorpersoneel en de chauffeurs krijgen een eigen gebouw, met o.a. kantinevoorzieningen.

Het OV-bureau Groningen Drenthe laat de stalling bouwen en verhuurt deze aan Qbuzz. In november 2019 moet de stalling klaar zijn. “Het is mooi dat dit project ook werkgelegenheid in de regio creëert”, aldus de heer Brink, “En dat Drentse ondernemers een eigentijds energiezuinig gebouw gaan bouwen. Innovatie en vakmanschap gaan hand in hand.”

Duurzaam
Het kantoorgebouw wordt energieneutraal en krijgt geen gasaansluiting. Met extra zonnepanelen kan een deel van de benodigde energie worden opgewekt. Wilko Mol, directeur van het OV-bureau: “Het is voor ons een mooi project, waar we erg enthousiast over zijn. De ontwikkelingen in het openbaar vervoer rondom duurzaamheid gaan snel en met deze nieuwe stalling zijn we weer een stap verder op weg naar een toekomst met elektrisch rijden.”


Terug naar boven