accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

25 juli 2016

Nieuwe busverbinding tussen Assen en het Herinneringscentrum

Er is een nieuwe busverbinding tussen het centraal station in Assen en het museum van Kamp Westerbork in Hooghalen. De nieuwe busverbinding, lijn 522, werd zaterdag 24 juli officieel geopend door gedeputeerde Henk Brink, directeur van Vervoersmaatschappij Noord Nederland, Bert Jacobs, en de directeur van het OV-Bureau Groningen Drenthe, Jan van Selm. Met de nieuwe verbinding is het museum in de weekenden beter bereikbaar voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen. 

Bus-Assen---HerinneringscentrumVoorheen stapten bezoekers uit bij het busstation in Hooghalen. Dat station ligt 3 kilometer van het museum vandaan. De nieuwe busverbinding brengt de mensen tot op de parkeerplaats, vóór het Herinneringscentrum. De pendelbus vertrekt iedere zaterdag en zondag om 11.05 uur vanuit Assen en rijdt de hele dag op en neer naar het museum. De laatste bus vertrekt daar om 16.38 uur.

Vrijwilligers
De bus wordt bestuurd door vrijwilligers van het Herinneringscentrum. Met steun van de provincie Drenthe rijdt lijn 522 gedurende één jaar op dit traject. Als er goed gebruik van wordt gemaakt, wordt de busverbinding permanent. Vanaf volgende week is de busverbinding te vinden in vervoersapps van 9292OV.


Terug naar boven