accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

5 april 2012

Reizen in kleine bussen niet langer gratis

Abonnementhouders kunnen op vertoon van een bewijs van aanschaf van hun abonnement in combinatie met hun persoonlijke OV-chipkaart met deze bussen reizen. Andere reizigers moeten een Eurokaartje kopen. Dit heeft het bestuur van het OV-bureau besloten naar aanleiding van problemen rond OV-chipkaartapparatuur voor de kleine bussen in Groningen en Drenthe.

In opdracht van het OV-bureau is Qbuzz anderhalf jaar geleden gestart met de introductie van de OV-chipkaart in Groningen en Drenthe. Op alle grote bussen in het gebied is werkende OV-chipkaartapparatuur aanwezig. De ontwikkeling van de mobiele OV-chipkaartapparatuur, die in de kleine bussen ingezet wordt, heeft alsmaar vertraging opgelopen. Vorige week heeft de leverancier van de mobiele apparatuur plots besloten zich terug te trekken uit het project. Het OV-bureau werd voor een voldongen feit gesteld en beraadt zich nu op mogelijke vervolgstappen.

Het wegvallen van de leverancier betekent dat het OV-bureau op zoek moet naar een andere oplossing om reizigers ook in het kleinschalig OV met een OV-chipkaart te kunnen laten reizen. Het OV-bureau verwacht echter niet dat er op korte termijn een oplossing zal worden gerealiseerd. Voor de reiziger betekent dit, dat vanaf 7 mei 2012 tot het moment dat alle bussen in Groningen en Drenthe zijn voorzien van (mobiele) OV-chipkaartapparatuur, hij of zij niet meer gratis kan reizen. Reizigers die kunnen aantonen dat zij op hun persoonlijke OV-chipkaart een geldig abonnement (Studentenreisproduct, Ster- of OV-abonnement)hebben, mogen gratis mee, overige reizigers moeten een Eurokaartje kopen. Reizigers kunnen met vragen terecht bij de klantenservice van Qbuzz.

Bron: OV-bureau Groningen Drenthe


Terug naar boven