accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

26 maart 2019

Upgrade treinstations Emmen, Beilen en Coevorden

NS reserveert de komende vijf jaar 65 miljoen euro voor het aanpakken van kleinere treinstations. Zo’n 200 stations krijgen een upgrade, zo ook in Drenthe. Station Emmen krijgt een Stationshuiskamer. De stations van Beilen en Coevorden krijgen een stationstoilet.

De treinreiziger is steeds positiever over de 396 treinstations in Nederland, zo blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2018 van NS, waaraan 80.551 reizigers deelnamen. 76 procent van de reizigers geeft de stations een zeven of hoger, tegenover 65 procent in 2014. Station Assen staat zelfs in de top drie van best gewaardeerde treinstations van Nederland; 81 procent van de reizigers geeft dit station een zeven of hoger.

Stationshuiskamer
Station Emmen krijgt in 2019 een Stationshuiskamer. Reizigers kunnen hier even rustig zitten. Er zijn voorzieningen zoals een koffiecorner, wifi en actuele reisinformatie. Ook is er de mogelijkheid om er te werken of studeren, want meerdere plekken in de huiskamer zijn voorzien van een stopcontact. De telefoon opladen is ook geen probleem, want er is van de meest voorkomende telefoonmerken een oplader. Eerder kregen de stations van Assen, Meppel en Hoogeveen al zo’n Stationshuiskamer. 
Terug naar boven