Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Veilig Gedrag

Voor een veilig bereikbaar Drenthe is veilig gedrag in het verkeer nodig. De meeste verkeersongevallen ontstaan helaas door een menselijke fout. Bij verkeersongevallen overlijdt jaarlijks in Drenthe een dertigtal mensen. Bovendien raken daarbij honderden mensen (ernstig) gewond. Hoe dat kan gebeuren, maakt onderstaand filmpje duidelijk:Het VVBD maakt daarom verkeersveiligheidsprojecten voor Particulieren, Scholieren en Bedrijven mogelijk. In de brochure onderaan deze pagina leest u welke projecten dat zijn. Enkele speciale projecten kennen een iets andere structuur. Informatie daarover vindt u hiernaast. Verder ondersteunt het VVBD verkeersveiligheidscampagnes.

Verkeersveiligheid wordt beïnvloed door allerlei ontwikkelingen zoals het gebruik van e-bikes, grotere landbouwvoertuigen, vergrijzing, (slimmere) navigatie-apparatuur, buurt initiatieven enzovoort. Het VVBD volgt deze ontwikkelingen en springt daar in afstemming met de Verkeersveiligheidspartners soms op in met een pilotproject. Na evaluatie kan besloten worden het project beschikbaar te stellen voor de hele provincie. Over pilotprojecten en projectuitbreiding kunt u op de hoogte blijven via de nieuwsberichten.

Drie regio's

De provincie en gemeenten werken in drie Drentse regio's samen aan een zo compleet mogelijk en kwalitatief sterk aanbod aan projecten en trainingen. De drie regio's bestaan uit de volgende gemeenten:
Noord-Drenthe: Aa en Hunze, Assen, Noordenveld en Tynaarlo
Zuidoost-Drenthe: Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen
Zuidwest-Drenthe: Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en De Wolden

Regiocoördinator

Elke regio beschikt over een contactpersoon die u kunt benaderen voor meer informatie over of deelname aan de projecten die de gemeenten in uw regio aanbieden. De contactgegevens van de regiocoördinatoren staan direct rechts naast het project.
  

DownloadsNieuws

19 april 2019

Winnaar Technasium Verkeersveiligheid Award Noord-Nederland bekend

Donderdag 18 april was de regionale eindfinale van de Technasium Verkeersveiligheid Award. Technasiumleerlingen van 11 middelbare scholen in Drenthe, Groningen en Fryslân onderzochten hoe de Verkeersveiligheidsvergelijker kan worden verbeterd. Leerlingen van het Ubbo Emmius in Stadskanaal kwamen met het beste adviesrapport!
10 april 2019

Kinderen openen fietspad Hijken-Beilen

Woensdagochtend 10 april openden leerlingen van groep 7 en 8 van IKC ’t Hiekernust uit Hijken samen met wethouder Anique Snijders het nieuwe fietspad naar Beilen.
9 april 2019

Winnaars Technasium Verkeersveiligheid Award bekend!

Derde- en vierdejaars technasiumleerlingen van het Roelof van Echten College (Hoogeveen), de Nieuwe Veste (Coevorden) en CSG Dingstede (Meppel) deden de afgelopen periode onderzoek naar de verkeersveiligheid in hun gemeente. Op maandagmiddag 8 april presenteerden de leerlingen hun ideeën op het provinciehuis in Assen.
1 april 2019

Extra snelheidscontroles tijdens landelijke ‘speedweek’

Deze week organiseert de politie de landelijke 'speedweek'; een week waarin de politie extra controleert op snelheid.
1 april 2019

Hoe zorg jij ervoor dat motorrijden écht genieten is? Doe mee en win!

Mooi weer nodigt uit om lekker te toeren met de motor. Helaas gebeuren in het voorjaar veel ongelukken met motorrijders. Om die reden voert het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe de campagne 'Veurjaor in de kop?'. Motorrijders krijgen tips om veilig op pad te gaan én kunnen meedoen aan een winactie op Facebook! Daarmee maken ze kans op kaarten voor Jumping Jack.

Meer nieuws »
Terug naar boven