Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Rij MONO, fiets MONO

Op 13 september is de landelijke verkeersveiligheidscampagne MONO van start gegaan, de nieuwe campagne die weggebruikers oproept hun aandacht op de weg te houden. MONO betekent letterlijk één of alleen en staat voor ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Vooral de smartphone zorgt namelijk vaak voor afleiding tijdens het rijden of fietsen. Met bijna botsingen of echte ongelukken tot gevolg. 

De boodschap van de nieuwe campagne is dat het normaal is om even niet bereikbaar te zijn en de aandacht bij de weg te houden. De campagne is een initiatief van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en is samen met onder andere de ANWB, Flitsmeister, Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond, TeamAlert, Nederland ICT en de provincies ontwikkeld.

Campagne
Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ondersteunt de landelijke MONO-campagne regionaal in de eigen provincie. De MONO-
boodschap is in Drenthe onder meer te zien en horen via spotjes op regionale televisie en radio. Ook staan er borden langs de weg en bij tankstations en hangen er posters in scholen, bibliotheken, politiebureaus en gemeenten. Verder wordt er gebruik gemaakt van mobiele reclame en social media.
Terug naar boven