Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Scootervrienden

Scooterrijders zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Uit onderzoek van stichting TeamAlert blijkt dat jonge scooterrijders vaak meer risico's nemen in het verkeer en gevaarlijke situaties niet altijd goed kunnen herkennen. Bovendien rijden ze vaak te snel of met een opgevoerde scooter. Reden voor het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) om ook dit jaar aandacht te vragen voor veilig scooterrijden.

Het VVBD doet dat samen met de politie. De politie deelt tijdens scootercontroles dit najaar de speciale ‘scooterguide’ uit aan jongeren. Dat is een uitvouwbare folder waarin allerlei regels en tips staan. U kunt de folder onderaan dit bericht downloaden.
 
www.scootervrienden.nl
Daarnaast is er de website www.scootervrienden.nl. Op de website staan verhalen van scooterrijders die slachtoffer waren van een ongeval. Aangrijpende verhalen, die laten zien wat voor enorme impact een ongeval heeft op je leven. Met deze persoonlijke verhalen hoopt het VVBD het belang van veiligheid nog eens extra te onderstrepen bij de doelgroep.


DownloadsTerug naar boven