Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Scootervrienden

Wist u dat bij bijna 1 op de 2 scooterongevallen iemand gewond raakt? Scooterrijders zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en daarom geeft het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) net als vorig jaar weer aandacht aan veilig scooterrijden met de campagne ‘Scootervrienden’. 

Scootervrienden is bedoeld om het belang van veilig scooterrijden te benadrukken. Tijdens de campagneperiode helpt Team Alert daarbij. Ze bezoeken middelbare scholen en mbo-scholen in Drenthe met het programma ‘Scooter Elite’. Tijdens Scooter Elite kunnen jongeren door middel van een scootersimulator bewijzen hoe goed hun rijvaardigheden zijn. Daarnaast daagt Team Alert jongeren uit om op de foto te gaan met hun ‘scootervrienden’. Deze foto moeten ze uploaden op de Instagrampagina van Scootervrienden. Wie het leukst op de foto staat, wint een mooie prijs!

Scooterguide
De politie ondersteunt de campagne ook. Tijdens extra scootercontroles in het najaar delen ze de speciale ‘scooterguide’ uit aan jongeren. Dat is een uitvouwbare folder waarin allerlei regels en tips staan. De campagne is verder ook te zien via bioscoopreclame, publieke schermen en mobiele reclame. Tot slot ontvangen scholen campagneposters om op te hangen.

www.scootervrienden.nl
Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.scootervrienden.nl. Daarop leest u ook verhalen van scooter- en brommerrijders die slachtoffer waren van een ongeval. Aangrijpende verhalen, die laten zien wat voor enorme impact een ongeval heeft op je leven.

DownloadsTerug naar boven