Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Veurjaor in de kop?

De eerste lentedag was dit jaar vroeg! Al in februari tikte de thermometer de twintig graden aan. Voor veel motorrijders reden om een voorjaarsrit te maken. Helaas gebeuren er in het voorjaar veel verkeersongelukken met motorrijders. Om dit te voorkomen vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ook dit jaar aandacht voor veilig motorrijden met de campagne ‘Veurjaor in de kop?’.

Uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat er in Drenthe in 2018 meer mensen waren met een motorrijbewijs: 56.368 in totaal. Dat zijn er 953 meer dan in 2014. Daarnaast blijkt dat motorrijders vaak betrokken zijn bij fatale ongevallen. Dat komt onder andere doordat overige verkeersdeelnemers ze over het hoofd zien. Het VVBD informeert motorrijders daarom met name over zichtbaarheid en anticiperen. Daarnaast roept het VVBD automobilisten op om extra goed op te letten op motorrijders en hen de ruimte te geven.  

Check en win!
Op de Facebookpagina van Veurjaor in de kop staat een winactie waar motorrijders aan mee kunnen doen. Ze worden uitgedaagd om te laten weten hoe zij ervoor zorgen dat hun eerste voorjaarsrit ook écht genieten is. Daarmee maken ze kans op kaarten voor de theatershow Jumping Jack. Dit is een voorstelling over de bekendste motorrijder van Nederland: Jack Middelburg. De campagne is verder te zien en te horen via online banners, radio- en tv-spots op RTV Drenthe, mobile marketing en in bioscopen. Ook ontvangen Drentse motorclubs, -dealers en –rijscholen campagneposters om op te hangen.

Tvspot


 

DownloadsTerug naar boven