accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.Regio Noord
Regio Zuidwest
Regio Zuidoost

4-12 jaar

Verkeersschoolplein HR Groep

Waar kun je als kind nou veiliger de verkeersregels oefenen dan op het schoolplein? Het is een plaats om veilig te spelen in de pauze. Tegelijk kan het plein een schakel zijn tussen de verkeersles in de klas en de praktijk van het dagelijkse verkeer. 

Op het Verkeersschoolplein zijn voor kinderen herkenbare verkeerssituaties aangebracht, zoals een zebrapad, een rotonde en een gelijkwaardige kruising. Het plein is geschikt voor verkeerslessen én om op te spelen. Bovendien scheelt een vast parcours op het schoolplein veel voorbereidingstijd voor de les. 

Subsidie
De gemiddelde kosten van een Verkeersschoolplein bedragen € 3.000,- (excl. btw). U kunt hiervoor eenmalig subsidie aanvragen bij de provincie Drenthe en uw gemeente. De provincie vergoedt 50 procent van het totaalbedrag met een maximum van € 1.500,- (incl. btw). Uw gemeente vergoedt 25 procent van het totaalbedrag met een maximum van € 750,- (incl. btw). Het resterende bedrag is voor de rekening van de school. Het herbelijnen van een plein kost ongeveer € 825,- (excl. btw). Ook hiervan kunt u van de provincie een vergoeding van 50 procent krijgen en van uw gemeente van 25 procent. 

Voor wie: basisscholen in Drenthe
Door wie: HR Groep
Aanvragen: via het Schoolportaal. 


Dit project staat dit jaar niet meer op de kalender. Houd deze website in de gaten om te zien wanneer we het volgend jaar weer aanbieden!
Aanmelden of meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Regiocoördinator Noord-Drenthe
(gemeente Aa en Hunze, Assen, Noordenveld en Tynaarlo)
Hielke Verbree
(06) 27 87 08 99
rcnoord@veiligbereikbaardrenthe.nl

Regiocoördinator Zuidwest-Drenthe
(gemeente Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en De Wolden)
Christa Schaap
(06) 28 79 81 98
rczuidwest@veiligbereikbaardrenthe.nl

Regiocoördinator Zuidoost-Drenthe
(gemeente Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen)
Karin Pasjes
(06) 44 08 88 73
rczuidoost@veiligbereikbaardrenthe.nl

Terug naar boven