Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Ben je Bob, zeg het hardop!

Op maandag 17 december start de landelijke Bob wintercampagne. Met de feestdagen voor de deur is een campagne over alcoholgebruik in het verkeer extra toepasselijk. Het Verkeers- en Vervoersberaad vindt dat ook en ondersteunt daarom de campagne in Drenthe.

Uit cijfers van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat er nog regelmatig ongelukken gebeuren, doordat mensen met een slok op achter het stuur kruipen. Met name beginnende bestuurders en thuisdrinkers zijn hierbij betrokken. Dat komt bijvoorbeeld doordat ze tijdens een feestje thuis, in de sportkantine of op een evenement door de gezellige sfeer toch in de verleiding komen om alcohol te drinken. Als mensen vroegtijdig kenbaar maken dat ze de Bob zijn, en dit ook hardop uitspreken, zijn ze eerder geneigd zich hieraan te houden. 

De campagne 
De Bob wintercampagne richtte zich eerder vooral op mensen die samen drinken, bijvoorbeeld tijdens een avondje uit. Dit jaar is er ook aandacht voor alleen rijders en mensen die thuis drinken. Het Rijk zet tijdens de campagneperiode radiospots, tv-spots en attentieborden in om aandacht te vragen voor het onderwerp. U kunt de campagne in Drenthe ook zien en horen via bioscoopreclame, posters, publieke schermen bij tankstations, online banners en borden langs de weg.

Terug naar boven