Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) onderzoekt via welke kanalen ze inwoners in Drenthe in de toekomst het beste kan informeren en voorlichten over verkeersveiligheid. In dat kader bekijkt het VVBD ook de effectiviteit van deze website. Om die reden wordt het overgrote deel van deze website niet langer actueel gehouden. De verkeerseducatieprojecten worden nog wel steeds bijgewerkt. Scholen en andere geïnteresseerden kunnen hier dus nog steeds relevante informatie vinden en opvragen over het projectaanbod in Drenthe.

 

Campagnes

Menselijk gedrag is de belangrijkste factor bij verkeersongevallen. Daarom voert het VVBD voorlichtingscampagnes om het gedrag van mensen te beïnvloeden. Sommige campagnes worden landelijk gevoerd op initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het VVBD ondersteunt deze campagnes met de inzet van regionale middelen.

Daarnaast voert het VVBD campagnes die speciaal zijn gericht op Drenthe. Het gaat dan om een onderwerp dat vooral in Drenthe belangrijk is en niet in andere provincies. Ongelukken met landbouwverkeer bijvoorbeeld komen in Drenthe vaker voor dan in sommige andere provincies. Voor deze regionale campagnes bestaat een Drentse campagnekalender 2020 (opent in nieuw venster).

Dit zijn de campagnes die op dit moment in Drenthe lopen:
 

Voorlichting en controles combineren

Het VVBD werkt bij alle campagnes nauw samen met zijn verkeersveiligheidspartners zoals Politie Drenthe en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Dat gebeurt door voorlichtingsacties en politiecontroles rondom een campagnethema zoveel mogelijk tegelijk of aansluitend te plannen. Die combinatie van voorlichting en controles zorgt er namelijk voor dat de boodschap van een campagne wordt versterkt.

Terug naar boven