Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Drents Verkeersveiligheidslabel

Het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Om het label te verdienen, moet een school voldoen aan een aantal criteria.

Criteria voor het DVL

1. Op de school wordt bij voorkeur gewerkt met een actuele verkeersmethode, zodat de doorgaande lijn in de leerstof gewaarborgd is.
2. In elke groep worden praktische oefeningen gedaan, zoals lopen op de stoep, oversteken en fietsvaardigheidsoefeningen. Ook wordt er elk jaar in elke groep een extra praktijkproject uitgevoerd.
3. Er is sprake van betrokkenheid van de ouders bij het verkeersonderwijs. Er is bijvoorbeeld een verkeersouder op de school die het team kan ondersteunen bij praktische oefeningen.
4. De schoolomgeving is verkeersveilig.
5. Verkeerseducatie is opgenomen in het schoolplan.
6. De school heeft een activiteitenjaarplan waarin de praktische oefeningen en projecten zijn opgenomen.

Meteen aan de slag

De eerste stap in het verkrijgen van het DVL is nagaan aan welke van bovenstaande criteria een school al voldoet. Dat kan met behulp van een zelfevaluatieformulier onderaan deze pagina. U kunt dus meteen aan de slag! Zodra u dat heeft gedaan is het van belang contact op te nemen met de desbetreffende regiocoördinator om aan te geven dat u het label graag wilt halen. Hieronder vindt u de contactgegevens: 

  • Hielke Verbree, regiocoördinator Noord-Drenthe (gemeente Aa en Hunze, Assen, Noordenveld en Tynaarlo): [email protected]
  • Christa Schaap, regiocoördinator Zuidwest-Drenthe (gemeente Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en De Wolden): [email protected]
  • Karin Pasjes, regiocoördinator Zuidoost-Drenthe (gemeente Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen): [email protected]
Als uw school drie jaar in het bezit is van het DVL volgt er een herbeoordeling. Er wordt dan gekeken of de school nog steeds voldoet aan de bovengenoemde zes criteria.

Aanmelden verkeersactiviteiten 2020-2021

Doet u als school mee met het Drents Verkeersveiligheidslabel en wilt u zich aanmelden voor de verkeersactiviteiten in het schooljaar 2020-2021? Dat kan via het schoolportaal: https://schoolportaal.veiligbereikbaardrenthe.nl.  

Seef de zebra

Zebra 'Seef' is de mascotte van het Drents Verkeersveiligheidslabel. Hieronder kunt u verschillende afbeeldingen van de mascotte bekijken. Als u de afbeeldingen graag in een hogere resolutie wilt ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de desbetreffende regiocoördinator of Ingeborg Mulder, team Verkeer en Vervoer: [email protected].    

DownloadsTerug naar boven