Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Veilig Gedrag

Voor een veilig bereikbaar Drenthe is veilig gedrag in het verkeer nodig. De meeste verkeersongevallen ontstaan helaas door een menselijke fout. Bij verkeersongevallen overlijdt jaarlijks in Drenthe een dertigtal mensen. Bovendien raken daarbij honderden mensen (ernstig) gewond. Hoe dat kan gebeuren, maakt onderstaand filmpje duidelijk:Het VVBD maakt daarom verkeersveiligheidsprojecten voor Particulieren, Scholieren en Bedrijven mogelijk. In de brochure onderaan deze pagina leest u welke projecten dat zijn. Enkele speciale projecten kennen een iets andere structuur. Informatie daarover vindt u hiernaast. Verder ondersteunt het VVBD verkeersveiligheidscampagnes.

Verkeersveiligheid wordt beïnvloed door allerlei ontwikkelingen zoals het gebruik van e-bikes, grotere landbouwvoertuigen, vergrijzing, (slimmere) navigatie-apparatuur, buurt initiatieven enzovoort. Het VVBD volgt deze ontwikkelingen en springt daar in afstemming met de Verkeersveiligheidspartners soms op in met een pilotproject. Na evaluatie kan besloten worden het project beschikbaar te stellen voor de hele provincie. Over pilotprojecten en projectuitbreiding kunt u op de hoogte blijven via de nieuwsberichten.

Drie regio's

De provincie en gemeenten werken in drie Drentse regio's samen aan een zo compleet mogelijk en kwalitatief sterk aanbod aan projecten en trainingen. De drie regio's bestaan uit de volgende gemeenten:
Noord-Drenthe: Aa en Hunze, Assen, Noordenveld en Tynaarlo
Zuidoost-Drenthe: Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen
Zuidwest-Drenthe: Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en De Wolden

Regiocoördinator

Elke regio beschikt over een contactpersoon die u kunt benaderen voor meer informatie over of deelname aan de projecten die de gemeenten in uw regio aanbieden. De contactgegevens van de regiocoördinatoren staan direct rechts naast het project.
  

DownloadsNieuws

19 november 2020

Geef je mening over de veiligheid van Drentse autowegen; vul de enquête in!

Rij je wel eens op de N34, N381 of de N391? Wat vind jij van het verkeer op die wegen? Geef je mening door het invullen van deze vragenlijst! Zo help je Provincie Drenthe om de Drentse autowegen veiliger te maken. Invullen kan tot en met 30 november.
16 november 2020

Telefoongebruik achter het stuur opgespoord met slimme camera's

Het Openbaar Ministerie (OM) spoort vanaf vandaag automobilisten die achter het stuur hun telefoon gebruiken op met slimme camera's. De camera's fotograferen automobilisten en sturen de beelden naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Bij het CJIB wordt vastgesteld of er daadwerkelijk sprake is van een overtreding.
11 november 2020

Deelnemers gezocht: onderzoek naar psychosociale gevolgen voor verkeersslachtoffers

Heb je een verkeersongeval meegemaakt en wil je je ervaringen delen om zo andere verkeersslachtoffers te helpen? Doe dan mee aan deze vragenlijst voor een onderzoek van de Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen. Zo help je verkeersslachtoffers en hulpverleners bij het omgaan met een verkeersongeval en de nasleep daarvan.
7 oktober 2020

Nieuwe campagne ‘Licht aan en gaan’ van start op school in Beilen

Vanochtend is de compleet vernieuwde fietsverlichtingscampagne ‘Licht aan en gaan’ officieel van start gegaan! VO Beilen, de samenwerkingsschool van het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh, had de primeur te pakken. Tijdens de startactie was de campagne in alle klassen en op het schoolplein te zien.
7 oktober 2020

Donker buiten? Licht aan en gaan!

Het is herfst en dat betekent dat de dagen steeds korter worden. Als het buiten donker is, wil je natuurlijk wel goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Heb jij je fietsverlichting al gecheckt? Zo fiets je veilig verlicht naar school, de sportclub en naar andere leuke afspraken. Donker buiten? Licht aan en gaan!

Meer nieuws »
Terug naar boven