Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Veilig Gedrag

Voor een veilig bereikbaar Drenthe is veilig gedrag in het verkeer nodig. De meeste verkeersongevallen ontstaan helaas door een menselijke fout. Bij verkeersongevallen overlijdt jaarlijks in Drenthe een dertigtal mensen. Bovendien raken daarbij honderden mensen (ernstig) gewond. Hoe dat kan gebeuren, maakt onderstaand filmpje duidelijk:Het VVBD maakt daarom verkeersveiligheidsprojecten voor Particulieren, Scholieren en Bedrijven mogelijk. In de brochure onderaan deze pagina leest u welke projecten dat zijn. Enkele speciale projecten kennen een iets andere structuur. Informatie daarover vindt u hiernaast. Verder ondersteunt het VVBD verkeersveiligheidscampagnes.

Verkeersveiligheid wordt beïnvloed door allerlei ontwikkelingen zoals het gebruik van e-bikes, grotere landbouwvoertuigen, vergrijzing, (slimmere) navigatie-apparatuur, buurt initiatieven enzovoort. Het VVBD volgt deze ontwikkelingen en springt daar in afstemming met de Verkeersveiligheidspartners soms op in met een pilotproject. Na evaluatie kan besloten worden het project beschikbaar te stellen voor de hele provincie. Over pilotprojecten en projectuitbreiding kunt u op de hoogte blijven via de nieuwsberichten.

Drie regio's

De provincie en gemeenten werken in drie Drentse regio's samen aan een zo compleet mogelijk en kwalitatief sterk aanbod aan projecten en trainingen. De drie regio's bestaan uit de volgende gemeenten:
Noord-Drenthe: Aa en Hunze, Assen, Noordenveld en Tynaarlo
Zuidoost-Drenthe: Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen
Zuidwest-Drenthe: Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en De Wolden

Regiocoördinator

Elke regio beschikt over een contactpersoon die u kunt benaderen voor meer informatie over of deelname aan de projecten die de gemeenten in uw regio aanbieden. De contactgegevens van de regiocoördinatoren staan direct rechts naast het project.
  

DownloadsNieuws

22 september 2020

Modder op de weg: de oogsttijd komt er weer aan

Het is weer oogsttijd! Dat betekent dat er veel landbouwvoertuigen te vinden zijn om de oogst van het land te halen. Deze voertuigen zijn groter en rijden langzamer. Ook kunnen ze modder op de weg achterlaten. Het VVBD wil weggebruikers wijzen op de gevaren van landbouwverkeer op de weg.
21 september 2020

Rij rustig en zie, geniet en beleef meer

Rij jij rustig door Drenthe? Door je aan de snelheidslimiet te houden, zie, beleef en geniet je meer van onze mooie provincie. Op www.snelhedenindrenthe.nl staan alle snelheidslimieten en –regels nog eens handig op een rijtje.
16 september 2020

Op de fiets naar school maakt de buurt blijer

Op de fiets naar school, maakt de buurt blijer! Met deze slogan lanceerde Veilig Verkeer Nederland (VVN) deze week de nieuwe ‘Meedoen is makkelijk’-campagne. Doel is om samen de schoolomgevingen in Nederland veiliger te maken. Doe je mee?
7 september 2020

Rij MONO: zet je telefoon op 'niet-storen'

Even snel dat nieuwe binnenkomende berichtje checken: veel mensen vinden het lastig om hun mobiele telefoon een moment met rust te laten. We willen continu bereikbaar zijn en onze telefoons draaien overuren. Helaas ook in het verkeer. Erg gevaarlijk, want telefoongebruik en het verkeer gaan niet samen. Daarom is vandaag de landelijke campagne ‘MONO, ongestoord onderweg’ weer van start gegaan. Wij roepen iedereen in Drenthe op: rij MONO.
13 augustus 2020

Jeroen verloor zijn vriendin door appende automobilist

De 24-jarige Kirsten van Tol komt om het leven bij een verkeersongeluk. Deze fatale aanrijding is volgens het Openbaar Ministerie veroorzaakt door een automobilist die appte achter het stuur. Jeroen, haar vriend, wil automobilisten uit het diepste van zijn hart waarschuwen: leg je telefoon weg in het verkeer.

Meer nieuws »
Terug naar boven