Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Donker buiten? Licht aan en gaan!

Het is herfst en dat betekent dat de dagen steeds korter worden. Als het buiten donker is, wil je natuurlijk wel goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Onder het motto ‘Licht aan en gaan’ vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) daarom ook dit jaar aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. Het VVBD doet dat samen met Veiligheidsregio Drenthe, politie Noord-Nederland, Ambulancezorg, ANWB, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de twaalf Drentse gemeenten. 

Het doel van de campagne is om jonge fietsers te attenderen op hun zichtbaarheid in het verkeer als de dagen donkerder worden. Daarbij worden ze gewezen op de mogelijke gevolgen bij het niet voeren van de juiste fietsverlichting. 

Nieuw uiterlijk
De campagne 'Licht aan en gaan' heeft dit jaar een nieuw uiterlijk. Daarom zijn er nieuwe middelen gemaakt. Er is een advertentievideo ontwikkeld. Deze video wordt ingezet op YouTube, Instagram, RTV Drenthe en in de bioscoop. Bekijk hier de advertentievideo.

Daarnaast is de campagne op verschillende locaties in Drenthe te zien. Middelbare scholen, bibliotheken en sportverenigingen ontvangen posters om op te hangen. Langs de wegen is de campagneboodschap op buitenborden te zien. Vrijwilligers van VVN en ANWB hangen door de hele provincie milieuvriendelijke fietslabels aan fietsen van jongeren. Met deze labels worden jongeren, voordat zij op de fiets stappen, geattendeerd op het voeren van (juiste) fietsverlichting.

Meer informatie over de campagne vind je op www.lichtaanengaan.nl.


 
 
 

Terug naar boven