accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

13 maart 2018

2toDrive vanaf 15 maart definitief een wet

Steeds meer jongeren zitten al op hun 17e achter het stuur. In 2017 zijn er voor het eerst meer 17-jarigen geslaagd voor het eerste rijexamen dan 18-jarigen. Zij maakten gebruik van de regeling 2toDrive waarmee ze vervroegd hun rijbewijs kunnen halen en onder begeleiding van een coach de weg op kunnen. De succesvolle regeling, die in 2011 startte als experiment, wordt met ingang van 15 maart definitief ingevoerd.
 
Sinds de start van 2toDrive hebben ruim 240.000 jongeren vervroegd hun rijbewijs B gehaald. Met 2toDrive kunnen jongeren vanaf 16 jaar hun theorie-examen afleggen en vanaf 16,5 jaar starten met praktijklessen. Als jongeren 17 worden, kunnen ze vervolgens het praktijkexamen voor het rijbewijs afleggen. Nadat ze geslaagd zijn, rijden de jongeren tot hun 18e onder begeleiding van een coach (bijvoorbeeld ouders of familie).
 
Positief effect
Het begeleid rijden voor jongeren startte in 2011 met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren. Jonge en beginnende bestuurders zijn vaak betrokken bij ongelukken, omdat ze minder rijervaring hebben. Uit ervaringen in het buitenland bleek dat jongeren minder ongevallen en overtredingen veroorzaken als ze eerst onder begeleiding van een coach ervaring opdoen.
 
Meer weten over 2toDrive? Kijk dan op www.2todrive.nl.  
 

Terug naar boven