accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

21 mei 2019

38 procent weggebruikers rijdt te hard in Roswinkel 

38 procent van de weggebruikers rijdt te hard door Roswinkel. Dat bleek vanochtend tijdens een snelheidscontrole aan de Roswinkelerstraat. Leerlingen van OBS de Dreske hielpen de politie, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Plaatselijk Belang Roswinkel bij de controle. Tussen 11.00 uur en 12.00 uur hebben ze met een lasergun de snelheid gemeten van alle weggebruikers die langsreden.
 
Tijdens de controle werden in totaal 69 weggebruikers staande gehouden. 38 procent van hen, 26 weggebruikers, reed te hard. De hoogst gemeten snelheid was 45 km/uur, terwijl de toegestane snelheid 30 km/uur is. Wie te hard reed, kreeg voor deze keer een waarschuwing. Daarnaast verzochten de leerlingen de weggebruikers om rustig aan te doen in het dorp. Ook deelden ze pennen uit met de boodschap ‘Check je snelheid’.  
 
Plaatselijk Belang Roswinkel presenteert de nieuwe controleresultaten op de snelheidsthermometers die bij de in- en uitgang van het dorp staan. Op de thermometers wordt bijgehouden hoeveel procent van de weggebruikers te hard rijdt in Roswinkel. Voorheen stond de meter op 20 procent. Deze wordt nu op 38 procent gezet.
 
Gezamenlijke aanpak
De snelheidscontrole is onderdeel van de snelheidsaanpak in Roswinkel. Plaatselijk Belang Roswinkel werkt sinds vorig jaar samen met Veilig Verkeer Nederland, de politie, OBS de Dreske, gemeente Emmen en provincie Drenthe om het aantal hardrijders in het dorp tegen te gaan. Weggebruikers rijden geregeld te hard in Roswinkel. Dat is gevaarlijk en het leidt bovendien tot onveiligheidsgevoelens bij dorpsbewoners. De acties bleken helaas niet voldoende en daarom organiseert de politie nog regelmatig snelheidscontroles. 


Terug naar boven