accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

16 mei 2018

Basisschoolleerlingen in Assen leggen Praktisch Verkeersexamen af

Ziet u deze week veel zeven- en achtstegroepers met knalgele hesjes door Assen fietsen? Dat kan kloppen! Zij leggen deze week het Praktisch Verkeersexamen af. Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen, verzorgt het examen in Assen. In totaal doen er zo’n 900 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 mee. Wethouder Harmke Vlieg gaf afgelopen dinsdagochtend het officiële startsein van de examens op gbs De Cirkel in Assen.
 
De start en de finish van het verkeersexamen is bij sporthal De Timp. De leerlingen fietsen een traject door het centrum van Assen waarbij ze onderweg in verschillende verkeerssituaties terechtkomen die kenmerkend zijn voor de stad. Langs de route staan vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland en Univé. Zij beoordelen aan de hand van een controlelijst of de leerlingen goed en veilig handelen. Leerlingen zijn geslaagd voor het Praktisch Verkeersexamen als ze tachtig procent van de punten halen. Bij verkeersgevaarlijk gedrag, zoals een ernstige voorrangsfout of roekeloos rijgedrag, is de leerling gezakt, ongeacht het aantal behaalde punten.

Goedemorgen Nederland
Op woensdagochtend was er een verslaggever van Goedemorgen Nederland aanwezig bij de Verkeersexamens in Assen. Het werd uitgezond in de uitzending van vanochtend. Bekijk de uitzending vanaf 14.52 minuten. Klik hier
 
Inmiddels hebben de meeste leerlingen het verkeersexamen afgelegd. Velen van hen zijn met vlag en wimpel geslaagd, gefeliciteerd! Degene die het examen nog moeten afleggen, wensen wij veel succes!
 
Meer informatie over het Praktisch Verkeersexamen vindt u hier
Terug naar boven