accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

9 juli 2018

Blijf uit de dode hoek op de Vlindermarkt in Emmen!

Wie op dinsdag 10 juli over de Vlindermarkt in Emmen struint, heeft geluk! Marktbezoekers krijgen namelijk de kans om een kijkje te nemen in de cabine van een echte vrachtwagen. Bezoekers worden op deze manier bewust gemaakt van de gevaren van de dode hoek van een voertuig. Onderwijsadviesbureau Contact organiseert de voorlichtingsactie onder het motto Samen richting Nul verkeersslachtoffers!.
 
De dode hoek is een gevaarlijke plek in het verkeer. Het is de ruimte rondom een vrachtwagen, bus, bestelbus of trekker die de chauffeur vanuit zijn cabine niet kan zien. Daardoor kan hij bij het rechtsaf slaan of achteruit rijden (brom)fietsers en voetgangers over het hoofd zien. Door mensen een kijkje te laten nemen in een cabine van een vrachtwagen, zien ze wat een bestuurder van zo’n groot voertuig (niet) ziet. En dus hoe belangrijk het is om zelf uit de dode hoek van een dergelijk voertuig te blijven. 
 
Braderie Borger
De Vlindermarkt in Emmen is van 09.00 tot 17.00 uur op het Marktplein in Emmen. Kunt u er niet bij zijn op de Vlindermarkt in Emmen? Niet getreurd! Op vrijdag 13 juli staat de vrachtwagen op de braderie in Borger van 11.00 tot 17.00 uur op het Marktplein in Borger.

Terug naar boven