accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

13 november 2017

Drenten pakken vaak de auto

Drenten en Limburgers pakken het vaakst de auto voor hun dagelijkse ritten en ze maken het minst gebruik van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Drenthe is naast de auto ook de elektrische fiets populair, net als in Overijssel en Gelderland. In Groningen, Friesland, Overijssel, Flevoland, Gelderland en Utrecht is de gewone fiets het populairst.
 
Landelijk gezien gebruiken Nederlanders voor bijna de helft van hun verplaatsingen de auto, als bestuurder of als passagier. Korte afstanden leggen mensen vooral te voet of met de fiets af. Uit het onderzoek van het CBS blijkt ook dat het openbaar vervoer populairder wordt naarmate de afstand toeneemt.
 
Onderzoek
Het CBS voert elk jaar het onderzoek ‘Verplaatsingen in Nederland’ uit voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De gegevens hebben betrekking op alle niet-beroepsmatige ritten in Nederland, inclusief woon-werkverkeer. Ritten van bijvoorbeeld taxi’s, koeriersdiensten en vrachtwagens blijven buiten beschouwing.
 
Bron: Dagblad van het Noorden

Terug naar boven