accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

20 juni 2018

Groep experts komt met oplossing voor telefoongebruik in het verkeer

Smartphonegebruik in het verkeer. Een veelbesproken onderwerp. En dat is niet gek, want er gebeuren geregeld verkeersongevallen doordat iemand even met zijn telefoon bezig was. Volgens vijftig nationale en internationale experts moet daar verandering in komen. Ze slaan de handen ineen en presenteren in september een concrete oplossing aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
 
Op 8 juni 2018 organiseerde verzekeraar Interpolis de conferentie ‘Weg van verleiding’. Tijdens deze dag kwamen de vijftig nationale en internationale experts, bijeen om vraagstukken over smartphonegebruik in het verkeer te analyseren. Onder hen waren verschillende wetenschappers, verslavingsdeskundigen, techspecialisten, telecomaanbieders, werkgevers, wetgevers, gemeenten en politiemensen. Ze legden een basis voor de volgende bijeenkomst, begin september. Daarna willen de experts, na een 24 uur durende ‘werksessie’, het ministerie van IenW een concrete oplossing aanbieden.
 
Afleidende apps
De mobiele telefoon hoeft volgens de experts niet geweerd worden uit het verkeer, maar verkeersdeelnemers moeten er vooral anders mee leren omgaan. Ze pleiten ervoor dat afleidende diensten en apps op de telefoon automatisch moeten afsluiten zodra mensen zich in het verkeer begeven. Alleen de nuttige, functionele diensten zouden bereikbaar mogen blijven. Samen met strengere wetgeving én handhaving brengt dat volgens de experts het doel van minder ongevallen door smartphonegebruik dichterbij.   

Terug naar boven