accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

14 februari 2018

Handige tips voor het oefenen van het Verkeersexamen 2018

Voor sommige kinderen is het billenknijpen, voor anderen is het peanuts: het Verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland, dat elk voorjaar wordt afgenomen. Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Veel oefenen helpt goed bij de voorbereiding op het examen. Dat kan op school, maar ook onderweg en thuis. Hoe meer verkeerservaring, hoe veiliger kinderen het verkeer in gaan en des te meer kans om te slagen. VVN geeft u als ouder graag handige tips om met uw kind in het verkeer te oefenen.
 
VVN heeft voor het oefenen van het praktische gedeelte van het examen een speciale app ontwikkeld. Hierin staan bijvoorbeeld verschillende verkeerssituaties die uw kind kan tegenkomen tijdens het examen. Deze situaties kunt u dan samen bestuderen en oefenen. Daarnaast staat in de app een fietscontrolekaart. Aan de hand van die kaart kunt u nagaan of de fiets van uw kind voldoet aan alle veiligheidseisen. Tot slot staan er in de app handige tips om uw kind te coachen in het verkeer. Zo kan hij of zij vol zelfvertrouwen aan het examen beginnen. De Verkeersexamen-app van VVN is gratis te downloaden voor iOS en Android.  
 
U kunt de route die uw kind fietst tijdens het praktisch verkeersexamen ook samen oefenen door de route samen te fietsen. De route is zes weken van tevoren bekend bij de school van uw kind.
 
Theorie oefenen
Samen met uw kind kunt u ook de theorie voor het examen oefenen. Dat kan door op de verkeersexamenwebsite van VVN drie oefenexamens te maken. U ziet direct na het beantwoorden van de vraag of het antwoord goed of fout is. Ook krijgt u bij ieder antwoord een korte toelichting. U vindt de oefenexamens op www.verkeersouders.nl.  


Terug naar boven