accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

29 maart 2018

Heeft u al 'Veurjaor in de kop?'

Met temperaturen amper boven nul lijkt het voorjaar nog ver weg. Toch heeft het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe al ‘Veurjaor in de kop’! Het VVBD geeft motorrijders de komende weken handige tips, zodat ze goed voorbereid hun eerste voorjaarsrit kunnen maken. Dat is belangrijk, omdat er in het voorjaar veel ongelukken gebeuren met motorrijders. Het VVBD geeft de tips met de campagne ‘Veurjaor in de kop?’. Wie via de Facebookpagina www.facebook.com/veurjoarindekop aanhaakt, maakt kans op een gratis rijvaardigheidstraining! 

Tijdens de campagneperiode krijgen motorrijders via de Facebookpagina handige tips om veilig op pad te gaan. Die tips gaan met name over kijktechniek en het belang van zichtbaarheid, omdat uit onderzoek blijkt dat hierdoor de meeste motorongevallen gebeuren. Zo is het belangrijk om goede motorkleding te dragen. Dat zorgt voor goede zichtbaarheid op de weg en biedt bescherming tijdens een val. Ook is het belangrijk dat motorrijders goed om zich heen kijken, zodat ze andere weggebruikers op tijd zien.

Op zoek naar de koe!
De kijktechniek van motorrijders wordt tijdens de campagneperiode extra op de proef gesteld op www.facebook.com/veurjoarindekop. Motorrijders worden uitgedaagd om in een speciale 360graden-foto op zoek te gaan naar hét boegbeeld van de campagne: de koe! Wie de koe vindt, maakt kans op een gratis rijvaardigheidstrainng.

Wilt u meer weten over de campagne? Klik dan hier voor meer informatie.


Terug naar boven