accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

18 juli 2018

Hoe fietsvaardig bent u? Doe de ‘Zelftest 65+ fietsers’

Steeds meer 65-plussers stappen op de fiets. En dat is niet gek, want fietsen is leuk én gezond! Dat het fietsgebruik onder 65-plussers toeneemt, is een mooie ontwikkeling, want zo blijven mensen langer mobiel en fit. Voor het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) en Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland reden om een test te ontwikkelen waarmee ze 65+ fietsers inzicht geven in hun eigen fietsvaardigheid.  
 
De zelftest is nog volop in ontwikkeling. De huidige test moet nog aangescherpt worden, zodat iedereen hem goed begrijpt en er voor iedereen een bruikbaar advies uitkomt. Het VVBD en het ROV willen u vragen of u wilt helpen de test te verbeteren. Dat kan heel gemakkelijk door de proeftest in te vullen via: https://haskoningdhv.datacoll.nl/vlzzuztflz?l=nl]. Het invullen kan op elk gewenst moment in uw eigen, vertrouwde omgeving. Als u de vragenlijst heeft afgerond, krijgt u een advies en handige tips. Hiermee kunt u uw fietsvaardigheid verbeteren. Het advies is geheel vrijblijvend en heeft verder geen gevolgen.
 
De uiteindelijke zelftest is naar verwachting eind 2018 klaar. Deze versie bevat een uitgebreider advies, een toelichting op uw score en hoe u scoort ten opzichte van andere deelnemers.

De proefversie van de test is inmiddels voldoende ingevuld om de test verder te ontwikkelen. Dank daarvoor! Zodra de zelftest definitief is, verschijnt hij op deze website. 

Terug naar boven