accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

12 september 2018

Hoe veilig rijden jij en jouw Scootervrienden?

Het is een populair vervoersmiddel: de scooter. Misschien heb je er zelf ook wel een. Logisch, want het is handig en snel om ergens te komen. Toch ben je als scooterrijder ook heel erg kwetsbaar in het verkeer. De kans op een ongeval is een stuk groter dan wanneer je in de auto rijdt. Een paar handige tips helpen jou en je Scootervrienden om veilig met de scooter op pad te gaan.

Als beginnend bestuurder mag je bijvoorbeeld maar 0,2 promille alcohol in je bloed hebben. Dat is niet meer dan 1 drankje of 1 glas bier! En weet je wat het profiel van de banden moet zijn om veilig de weg op te gaan? Minstens 1 millimeter. Is dit minder, dan raak je sneller de controle over de scooter kwijt.

Scooterguide
De tips hierboven komen uit de speciale ‘scooterguide’. Tijdens de campagne periode deelt de politie de scooterguide uit tijdens extra scootercontroles. In die guide staan allemaal handige tips en regels voor scooterrijders. Want hoe hoog is de boete  voor het niet dragen van een goed passende helm eigenlijk? Wat gebeurt er als je gesnapt wordt met een opgevoerde brommer? En zijn spiegels nou verplicht op een scooter of niet?

Scooter Elite
Team Alert helpt ook om veilig scooterrijden onder de aandacht te brengen. In september bezoeken zij scholen in Drenthe met ‘Scooter Elite’, een actie op middelbare scholen om jongeren aan te spreken over veilig scooterrijden. Team Alert daagt jongeren onder andere uit om op de foto te gaan met hun ‘scootervrienden’. Wie deze foto uploadt op de Instagrampagina van Scootervrienden, maakt kans op een mooie prijs!

Klik hier voor meer informatie over de campagne Scootervrienden. 
Terug naar boven