accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

20 maart 2018

Houdt u zich aan de snelheidslimiet? 

Wist u dat er jaarlijks ongeveer 10 voetgangers en fietsers overlijden doordat automobilisten een paar kilometer te hard rijden? Het lijkt misschien onschuldig, maar het kan grote gevolgen hebben. Om die reden start deze week de landelijke campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’. De campagne wijst weggebruikers op de gevaren van (iets) te hard rijden.
 
Te hard rijden is met name binnen de bebouwde kom heel gevaarlijk, omdat daar vaak kwetsbare verkeersdeelnemers zoals kinderen en fietsers op de weg zijn. Toch rijden de meeste mensen daar 10 tot 15 km/uur te hard. Dat lijkt misschien niet veel, maar 10 kilometer te hard rijden, zorgt ervoor dat uw  remweg 7 meter langer wordt. Bij een snelheid van 30 km/uur staat u na 13 meter stil. Bij 50 km/uur is dat meer dan het dubbele: maar liefst 27 meter! Reden genoeg om regelmatig uw snelheid te checken. Zo rijdt u nooit ongemerkt te hard.
 
Speedweek
Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) vindt de snelheidsboodschap ook belangrijk en ondersteunt de campagne daarom in Drenthe. U kunt de campagne zien en horen via tv- en radiospots, bioscoopreclame, borden langs de kant van de weg, online webbanners en publieke schermen bij tankstations. Ook kunt u de campagneposters terugzien bij bibliotheken, scholen en politiebureaus. Tot slot organiseert de politie tijdens de campagneperiode een zogeheten ‘speedweek’. Tijdens die week controleert de politie extra op snelheidsovertredingen.
 
Wilt u meer weten over de campagne? Kijk dan op www.daarkunjemeethuiskomen.nl/snelheid.


Terug naar boven