accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

15 maart 2018

Leerzame Verkeersmarkt op De Nieuwe Veste Coevorden

Op woensdag 14 en donderdag 15 maart stond De Nieuwe Veste in Coevorden helemaal in het teken van verkeer. Stichting Bevordering Verkeerseducatie organiseerde samen met Veilig Verkeer Nederland, afdeling Coevorden, een Verkeersmarkt voor alle eersteklassers. De Verkeersmarkt is een interactieve markt waarbij jongeren zoveel mogelijk zelf ervaren wat verschillende verkeersdeelnemers meemaken in het verkeer. Het doel van de markt is om jongeren bewuster en veiliger aan het verkeer deel te laten nemen.
 
De leerlingen in Coevorden bezochten in kleine groepjes de verschillende onderdelen van de Verkeersmarkt. Zo konden ze meedoen aan een oogtest om te zien hoe goed ze zien in het verkeer. Bij de markt waren ook twee slechtzienden aanwezig. Zij begeleidden de leerlingen bij het afleggen van het zogeheten blindenparcours. Daarnaast was er een speciaal alcoholparcours, zodat leerlingen konden ervaren hoe het is om met alcohol op aan het verkeer deel te nemen. Tot slot kregen de leerlingen meer informatie over de thema’s EHBO na een ongeval, de dode hoek en afleiding in het verkeer. Al met al twee leerzame dagen!
 
De Verkeersmarkt is een van de verkeerseducatieprojecten van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe. Klik hier voor meer informatie over het project.

Terug naar boven