accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

4 september 2018

Licht aan en gaan in Drenthe!

Ben jij klaar voor het nieuwe schooljaar? Agenda gekocht, schoolboeken binnen en… fietsverlichting geregeld? Voor je het weet is het najaar en fiets je in het donker naar school, je vrienden of de sportvereniging. Zorg daarom nú voor goede fietsverlichting. Dan kunnen andere weggebruikers jou goed zien en zie je zelf ook beter in het verkeer. Bovendien maak je kans op leuke prijzen!
 
Hoe je jouw fietsverlichting in orde maakt? Heel simpel: 
  • fietslampen mogen andere weggebruikers niet verblinden;
  • de lampen moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen, ze mogen niet knipperen en losse lampjes mogen niet te veel bewegen;
  • losse lampjes mogen alleen aan het bovenlichaam gedragen worden. Bijvoorbeeld aan je kleding of tas;
  • losse lampjes moeten goed zichtbaar zijn. Er mag niets overheen hangen;
  • extra lampen zijn verboden. Gebruik dus bijvoorbeeld niet meer dan één koplamp;
Je fiets moet ook goede reflectoren hebben: een rode reflector aan de achterkant, gele reflectoren in de trappers en witte of gele reflectoren op de wielen. Heb jij dit allemaal op orde? Goed bezig! Wie weet krijg je hiervoor binnenkort op weg naar school, naar de sportvereniging of in het dorp een leuke prijs!

Samenwerken
De komende weken belonen hulpverleners, zoals de brandweer, politie en ambulance op verschillende locaties in de Drenthe fietsers die hun verlichting op orde hebben. Ze doen dat samen met Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de twaalf Drentse gemeenten. Samen willen ze ervoor zorgen dat iedereen in Drenthe goed verlicht op pad gaat. Dat doen ze bewust al vanaf september, zodat iedereen voldoende tijd heeft om te zorgen voor goede fietsverlichting. Zodra de tijd een uur achteruit gaat in oktober hoeven fietsers nog maar één ding te doen: licht aan en gaan!

Klik hier voor meer informatie over de campagne. 


Terug naar boven