accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

26 april 2018

Medewerkers provincie bedenken app om afleiding in het verkeer te voorkomen

Hoe kun je verkeersveiliger gedrag bevorderen? Voor die uitdaging werden de medewerkers van de provincie Drenthe vorig jaar gezet. De prijsvraag werd uitgeschreven in het kader van de campagne Samen richting nul Verkeersslachtoffers. De campagne heeft als doel om in Drenthe samen zo dicht mogelijk bij nul verkeersslachtoffers te komen. 
 
Uit alle inzendingen die binnenkwamen, werden vier winnaars uitgekozen: Erwin Veldman namens het team Plattelandsontwikkeling, Sipke Holtes namens het team Natuur en Water en Peter Aardenborg en Catherine Jager namens het team Informatiemanagement. De medewerkers speelden in op het probleem van smartphonegebruik in het verkeer. Ze bedachten met elkaar een speciale app waarmee ze het offline zijn in het verkeer stimuleren: de ‘offline-als-je-rijdt-app’.
 
Een geslaagde, leerzame en heerlijke zomerse dag!
De medewerkers wonnen met hun idee een rijvaardigheidstraining bij het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid in Meppel, die ze in april samen met een aantal andere collega’s mochten volgen. De training startte met een theoriegedeelte. Daarna was het tijd om de baan op te gaan en te ervaren hoe lastig het is om een noodstop te maken. Volgens een van de medewerkers: “Een plezierige middag, met toch ook wel nieuwe inzichten over het waarom van een maximum snelheid en wat daar de achterliggende gedachte van is. Remwegverschil bij snelheid, in combinatie met ons reactievermogen, bepalen vaak het verschil tussen leven en dood. Een duidelijke les voor iedereen!” Al met al was het een geslaagde, leerzame en heerlijke zomerse dag in Meppel!Terug naar boven