accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

6 april 2018

OBS De Eskampen ontvangt Drents Verkeersveiligheidslabel


Donderdag 5 april was het feest op OBS De Eskampen in Peize: de school ontving het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) voor hun inzet voor verkeersveilig gedrag. Wethouder Alex Wekema reikte het label uit aan schooldirecteur Peter Pot.
 
Het was een schitterend gezicht: een plein vol kinderen, een enthousiaste schooldirecteur, een bevlogen wethouder. Fris weer; warme sfeer! Vol trots vertelt de schoolleider dat de school zich hard maakt voor verkeersveilig gedrag. Dat zag ook de gemeente Noordenveld. En dus mocht de goedgehumeurde Peter Pot het felbegeerde labelbordje ontvangen van wethouder Alex Wekema. De gemeente Noordenveld vindt verkeerseducatie belangrijk. Wekema: “Wij streven naar minder verkeersslachtoffers en geven daarom hoge prioriteit aan het stimuleren van veilig verkeersgedrag bij kinderen en het zo veilig mogelijk maken van de schoolhuisroute, de school en de woonomgeving.” Na de overhandiging startte de Streetwise-dag voor alle leerlingen. Streetwise is een programma van de ANWB, waarbij kinderen van alle groepen praktische verkeersles krijgen. Het lesprogramma wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten en de provincie.
 
Project Drents Verkeersveiligheidslabel
De Drentse gemeentebesturen en de provincie Drenthe vinden structurele verkeerseducatie belangrijk en hebben daarom samen (in het Verkeer- en Vervoersberaad Drenthe) het DVL in leven geroepen. Het DVL is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Scholen die in het bezit zijn van het Label laten zien dat zij verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Om het labelbordje te verdienen, moet de school aan een aantal criteria voldoen. Voor meer informatie over het project, klik hier


Terug naar boven