accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

30 mei 2018

Pakt u ook de fiets op ‘Nationale Fiets naar je Werk dag’?

Fietsen is gezond, het draagt bij aan een beter milieu en het is vaak sneller dan de auto. Daarom vraagt provincie Drenthe aandacht voor fietsen naar het werk. Verkeersgedeputeerde Henk Brink roept alle inwoners van Drenthe op om tijdens de ‘Nationale Fiets naar je Werk Dag’ op donderdag 31 mei de fiets te pakken.
 
Gedeputeerde Brink: “Als het even kan en mijn agenda het toelaat, dan pak ik zelf ook de fiets naar het provinciehuis. Fietsen is leuk om te doen, je bent in beweging, je beleeft de omgeving anders en het geeft je een gevoel van vrijheid.”
 
Nationale Fiets naar je Werk Dag
Het doel van de ‘Nationale Fiets naar je Werk Dag’ is om zoveel mogelijk werknemers op de fiets naar het werk te laten gaan. Gedeputeerde Brink: “Als dé fietsprovincie van Nederland kunnen wij daarin niet achterblijven. We beschikken in Drenthe over een goed en uitgebreid fietsnetwerk. Dat leent  zich uitstekend voor fietsen naar het werk. Met dat mooie weer zie ik dat ook zeker gebeuren.”
 
Het is natuurlijk de bedoeling dat werknemers niet alleen die ene dag op de fiets naar het werk gaan, maar meerdere dagen per jaar. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig bewegen ervoor zorgt dat werknemers minder snel ziek zijn en fitter en energieker op het werk verschijnen.
 
Wilt u meer weten over de Nationale Fiets naar je Werk Dag of wilt u zich inschrijven? Kijk dan op www.fiscfree.nl/fietsnaarjewerkdag.Terug naar boven