accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

31 januari 2018

Pilot digitaal theoretisch verkeersexamen

In april is het weer zo ver. Basisschoolleerlingen buigen zich dan over het theoretisch verkeersexamen. Dit jaar stelt Veilig Verkeer Nederland (VVN) voor het eerst ook een digitaal theoretisch verkeersexamen beschikbaar. Het gaat om een pilot op 5 april waaraan een beperkt aantal scholen mee kan doen.
 
Tijdens de pilot maken leerlingen het theoretisch verkeersexamen zelfstandig op een computer of tablet in de klas. Volgens VVN biedt deze digitale manier van examen afleggen veel voordelen. Zo kunnen kinderen verkeerssituaties beter visualiseren, doordat er filmpjes en foto’s in het examen zitten. Deze kunnen ze vergroten en meerdere keren bekijken. Daarnaast zien leerlingen één vraag per keer op het scherm, waardoor ze zich beter kunnen focussen op de vraag. 
 
Meedoen?
Wilt u zich als school aanmelden voor de pilot? Dat kan. Als u het theoretisch examen bestelt, krijgt u automatisch een mail met een uitnodiging om mee te doen aan de pilot. Kijk voor meer informatie op https://vvn.nl/pilotdigitaalexamen.

Terug naar boven