accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

12 september 2018

Tijd voor actie: STOP voor zebra’s!

Het zebrapad op de Statenweg (kruising) Holtlaan in de wijk Angelslo in Emmen is voor veel buurtbewoners een doorn in het oog. Automobilisten geven voetgangers er niet altijd voorrang en dat maakt de bewoners onzeker. En daarom vonden de bewoners van woongroep De Holtstee het maandagmiddag tijd voor actie! Ze kregen daarbij hulp van wethouder René van der Weide. 
 

Bewoners van De Holtstee bedankten automobilisten die stopten voor het zebrapad. Ook wezen ze hen met een speciale actiekaart op de voorrangsregels: bestuurders moeten niet alleen voorrang verlenen aan overstekende voetgangers, maar ook aan mensen die aanstalten maken om over te steken. Automobilisten reageerden enthousiast op de actie van de bewoners van De Holtstee. Ze vinden het goed dat er aandacht is voor de verkeersveiligheid in de wijk.

Attentieborden
De gemeente plaatst binnenkort ook attentieborden met knipperlichten bij de oversteek die voetgangers zelf kunnen bedienen. Als voetgangers de oversteek naderen, drukken ze op een knop, waardoor de lichten gaan knipperen. Automobilisten worden zo extra gewaarschuwd voor overstekende voetgangers.


Terug naar boven