accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

22 mei 2018

Veilig op weg met de e-bike in Hoogeveen

Opstappen, omkijken, anticiperen op het vluchtige verkeer en tegelijkertijd een zware fiets besturen. Als u een e-bike heeft, weet u waarschijnlijk als geen ander dat het fietsen op een e-bike niet altijd even gemakkelijk is. Fietsschool Edubike organiseert om die reden e-biketrainingen in Drenthe. De trainingen zijn bedoeld voor gebruikers van een e-bike en voor fietsers die erover denken om een e-bike aan te schaffen. Begin mei vond er zo’n training plaats in ouderencentrum Het Knooppunt in Hoogeveen. RTV Drenthe was erbij en deed verslag (zie filmpje onderaan dit bericht).
 
Tijdens de e-biketraining in Het Knooppunt kregen deelnemers in een ontspannen sfeer informatie over het veilig gebruik van de elektrische fiets. Daarnaast was er een fietsenmaker aanwezig met verschillende e-bikes, die de deelnemers uit konden proberen. De training was tegelijkertijd een goed moment voor de deelnemers om hun fietsvaardigheden te oefenen en hun verkeerskennis op te frissen. En dat alles onder begeleiding van een fietsdocent en een beweegdocent met wie ze eerst de vaardigheden testten die nodig zijn om veilig te fietsen, zoals balans en reactievermogen. Daarnaast oefende iedereen op een speciaal afgezet parcours zijn fietsvaardigheden zoals op- en afstappen en achterom kijken.
 
Wilt u meer weten over de e-biketrainingen in Drenthe of u aanmelden voor een training? Klik dan hier voor meer informatie. Terug naar boven