accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

2 september 2019

Aandacht voor gevaren dode hoek tijdens drie open dagen brandweer

De komende twee weekenden zijn er in Drenthe drie open dagen van de brandweer waarbij aandacht wordt gevraagd voor de dode hoek! U bent van harte welkom op 7 september in Coevorden en op 14 september in de Wijk/Koekange en in Emmer-Compascuum. U kunt een kijkje nemen in de cabine van een echte vrachtwagen, om zo meer te leren over de gevaren van de dode hoek. Onderwijsadviesbureau Contact organiseert de voorlichtingsacties onder het motto Samen richting Nul verkeersslachtoffers!. 

Op de open dagen van de brandweer is natuurlijk van alles te beleven. U kunt er op de drie genoemde data ook de dode hoeken van een vrachtauto ontdekken. Door in en rond de cabine van een vrachtwagen te kijken, kunt u ervaren wat een chauffeur wel en niet kan zien. Buiten de vrachtauto is er een instructie hoe te handelen rondom een groot voertuig in het verkeer.
 
Waar zit de dode hoek?
De dode hoek is een gevaarlijke plek in het verkeer. Het is de ruimte rondom een vrachtwagen, bus, bestelbus of trekker die de chauffeur vanuit zijn cabine niet kan zien. Daardoor kan hij bij het rechtsaf slaan of achteruit rijden (brom)fietsers en voetgangers over het hoofd zien. Door bezoekers een kijkje te laten nemen in een cabine van een vrachtwagen, zien ze wat een bestuurder van zo’n groot voertuig (niet) ziet. En dus hoe belangrijk het is om zelf uit de dode hoek van een dergelijk voertuig te blijven. 

Meer  weten?
Kijk op https://www.veiligbereikbaardrenthe.nl/veilig-gedrag/samen-richting-nul-verkeersslachtoffers of www.blijfuitdedodehoek.nl.


Terug naar boven