accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

28 september 2018

Appverbod voor fietsers in 2019

Vanaf 1 juli 2019 is het voor bestuurders van alle voertuigen verboden om een telefoon, tablet of navigatieapparaat vast te houden tijdens het rijden. Daar vallen ook fietsers onder. Het verbod moet duidelijkheid scheppen en voor minder verkeersslachtoffers zorgen, aldus minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Het is nu al verboden voor bestuurders van motorvoertuigen, bromfietsen, snorfietsen en gehandicaptenvoertuigen om een mobiele telefoon vast te houden tijdens het rijden. Vanaf 1 juli 2019 gelden de regels ook voor fietsers, bestuurders van trams en gehandicaptenvoertuigen zonder motor.

Drukker
De laatste jaren zijn er steeds meer mobiele telefoons en apps gekomen. Ook is het op de fietspaden veel drukker geworden. Het snelheidsverschil is soms groot, met name door de komst van de elektrische fiets. Deze ontwikkelingen vragen om nieuwe regels: een verbod op telefoon-, tablet- en navigatiegebruik voor bestuurders van alle voertuigen, niemand uitgezonderd.

Terug naar boven