accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

6 september 2018

Blijf uit de dode hoek!

Niemand is te zien in de dode hoek van vrachtwagens, (bestel)bussen en trekkers. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) vraagt daarom ook dit najaar aandacht voor de dode hoek. Vooral de kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals scholieren en ouderen wil het VVBD wijzen op het gevaar van de dode hoek.

De dode hoek is de ruimte rondom een vrachtwagen, bus, bestelbus of trekker die de chauffeur vanuit zijn cabine niet kan zien. Daardoor kan hij als hij afslaat (brom)fietsers en voetgangers over het hoofd zien: levensgevaarlijk! Datzelfde geldt wanneer de chauffeur optrekt of achteruitrijdt. 

Handige tips
Er zijn handige tips om ervoor te zorgen dat je uit de dode hoek blijft. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je oogcontact hebt met de chauffeur van de vrachtwagen, bus, bestelbus of trekker. Daarbij geldt altijd: als jij de chauffeur niet kan zien, kan de chauffeur jou ook niet zien. En neem zoveel mogelijk afstand van het voertuig. Wil je meer tips? Klik dan hier.

DownloadsTerug naar boven