accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

4 september 2017

Campagne ‘Scootervrienden’ vraagt aandacht voor veilig scooterrijden

De kans op een ongeval is voor scooterrijders een stuk groter dan voor automobilisten. In Nederland raakt bij bijna de helft van die scooterongelukken iemand gewond. Scooter- en brommerrijders zijn daarmee een kwetsbare groep in het verkeer, ook in Drenthe. Daarom besteedt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) jaarlijks aandacht aan veilig scooterrijden met de campagne ‘scootervrienden’.
 
Een onoverzichtelijke kruising, één seconde niet opletten of een fietser die uit het niets verschijnt, het kan allemaal aanleiding zijn voor een ongeval. Op scootervrienden.nl staan verhalen van mensen die het is overkomen. Aangrijpende verhalen, die laten zien wat voor enorme impact een ongeval heeft op je leven. Daarmee hoopt het VVBD het belang van veiligheid te benadrukken bij scooter- en brommerrijders.
 
Scooterguide
Naast de website met verhalen worden ook andere middelen ingezet om scooter- en brommerrijders te bereiken. Zo houdt de politie tijdens de campagneperiode extra controles. Tijdens die controles deelt de politie een speciale ‘scooterguide’ uit, met tips en regels voor scooterrijders. Want wat is eigenlijk de boete voor het niet dragen van een goed passende helm? Wat gebeurt er als je gesnapt wordt met een opgevoerde brommer? En zijn spiegels nou verplicht op een scooter of niet? Daarnaast worden er posters verspreid, is er bioscoopreclame te zien en worden er radiospotjes gedraaid. Allemaal met het doel om het belang van veiligheid onder de aandacht te brengen bij brommer- en scooterrijders.

Terug naar boven