"'>

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 81

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 86
">hier lezen.

27 februari 2020

Daan Vermaazen uit Assen winnaar van fietsverlichtingsactie 'Licht aan en gaan'

Daan (11) uit Assen is de winnaar van de Drentse fietsverlichtingsactie ‘Licht aan en gaan’. De afgelopen maanden werden er op verschillende locaties in Drenthe fietsverlichtingscontroles georganiseerd. Fietsers met veilige verlichting kregen een kaartje met daarop een code. Die code kon men invullen op www.lichtaanengaan.nl. Deelnemers maakten daarmee kans op mooie prijzen. Daan uit Assen was een van de deelnemers die fietste met veilige fietsverlichting en won daarmee de hoofdprijs. Hij mag op uitnodiging van ANWB-verzekeringen een fiets uitzoeken ter waarde van 750 euro. In totaal deden er ruim 2500 fietsers mee aan de actie.

De actie ‘Licht aan en gaan’ is een initiatief van de twaalf Drentse gemeenten, de provincie, Veiligheidsregio Drenthe, Veilig Verkeer Nederland (VVN), de politie en ANWB. De partners startten de actie al in september 2019, om er voor te zorgen dat fietsers genoeg tijd hadden om te zorgen voor veilige fietsverlichting. Politieman Dick Hazeveld is zeer tevreden over de resultaten: “Uit de controles blijkt dat tachtig procent van de fietsers de verlichting goed voor elkaar heeft. Dat zijn positievere resultaten dan voorgaande jaren.” En dat is mooi, het ontbreken van werkende fietsverlichting is namelijk ergernis nummer één onder verkeersdeelnemers.

Samenwerking
De energie die de partners in de controles hebben gestopt loont. Volgens Yvonne Baas van VVN is dit vooral te danken aan de gemotiveerde vrijwilligers van alle partijen. "Uit de gesprekken die de vrijwilligers tijdens de fietsverlichtingscontroles met fietsers hadden, kunnen we concluderen dat fietsers goed begrijpen dat fietsverlichting écht nodig is."

“Zichtbaarheid in het verkeer is heel belangrijk. We willen fietsers eraan blijven herinneren dat zij hun licht aan moeten doen. Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en zonder licht zijn zij nagenoeg onzichtbaar voor het andere verkeer”, zegt Peter Siewers, directeur ANWB-Verzekeringen. De komende dagen worden ook de winnaars van de overige prijzen persoonlijk op de hoogte gesteld.
V.l.n.r. Fietsheld, burgemeester Marco Out, Peter Siewers (Unigarant), Daan (winnaar), Dick Hazeveld (politie), Yvonne Baas (Veilig Verkeer Nederland), Marcel Buikema (Veiligheidsregio Drenthe)

Foto: Henk Brunink


Terug naar boven