accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

24 oktober 2018

Drenthe op tweede plaats bij verkiezing  ‘Fietsprovincie van het jaar 2018’! 

Drenthe is geliefd onder fietsers. Als u fervent fietsers bent, dan wist u dit waarschijnlijk al. Maar, het blijkt nu ook uit de verkiezing ‘Fietsprovincie van het jaar 2018’. De website fietsen123.nl organiseerde de verkiezing. Op de website fietsen123.nl konden fietsers aangeven in welke provincies zij het liefst fietsen. Bijna 2.500 fietsers deden dit. Met 575 stemmen is Drenthe op een mooie tweede plaats geëindigd. Op nummer één staat Gelderland.

De meeste deelnemers gaven aan dat ze het landschap waarin ze fietsen belangrijk vinden. Ook een goed knooppuntennetwerk wordt gewaardeerd. Daarbij gaat het om bewegwijzering langs de routes en de aansluiting tussen de knooppunten. Tot slot hechten fietsers veel waarde aan de kwaliteit van de fietspaden.
In totaal sprak meer dan een kwart van de stemmers (666 mensen) de voorkeur uit voor Gelderland.  Drenthe volgt op nummer twee met 575 stemmen. Nummer drie, vier en vijf zijn Noord-Brabant, Overijssel en Limburg. Groningen, Noord-Holland en Flevoland eindigden als laatsten. 
Terug naar boven