accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

17 september 2018

Drenthe rijdt MONO. Jij toch ook?

Even een appje sturen terwijl je aan het rijden bent zorgt ervoor dat je zes keer meer kans hebt op een ongeval. Levensgevaarlijk dus. Daarom is op 13 september de landelijke verkeersveiligheidscampagne MONO van start gegaan, de nieuwe campagne voor aandacht op de weg. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ondersteunt de MONO-campagne regionaal.

MONO betekent letterlijk één of alleen en staat voor ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Wel zo veilig! De campagne is een initiatief van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Minister Van Nieuwenhuizen: “Vroeger dacht je bij slingerende auto’s aan dronken bestuurders. Nu weet je dat iemand bezig is met zijn mobieltje. We denken dat we kunnen multitasken, maar we kunnen het niet. Appen en rijden gaat niet samen. Neem het risico niet. Rij MONO, fiets MONO”.

Belofte
De MONO-boodschap is te zien en horen via onder meer radio- en televisiespotjes, attentieborden en posters. Ook wordt er gebruik gemaakt van mobiele reclame. Tot slot is er een actie op social media, waarbij Drentse weggebruikers kunnen beloven dat zij ongestoord onderweg zijn. Iedereen die de belofte aflegt, maakt kans op een waardebon voor een ongestoord weekendje weg. Beloftes kunnen worden afgelegd op facebook.com/samenrichtingnul en op instagram.com/samenrichtingnul.

Terug naar boven