accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

10 juli 2017

Drents Verkeersveiligheidslabel voor christelijke basisschool De IJsvogel 

Vandaag was het feest op cb De IJsvogel in Emmen! De school ontving uit handen van wethouder Robert Kleine van de gemeente Emmen het Drents Verkeersveiligheidslabel. Om dit te vieren, kregen alle leerlingen een cadeautje. De jongsten een mooie fietsbel en de oudere leerlingen gekleurde reflectoren voor op de fiets. Ook was er voor iedereen een ijsje.

De basisschool in Emmen ontving het label, omdat ze structureel aandacht besteedt aan verkeersveiligheid. Zo krijgen alle groepen verkeersles. Daarnaast worden er praktische verkeersactiviteiten georganiseerd, zoals het dode hoekproject, fietscontroles en fietsvaardigheidslessen. Verder is er aandacht voor een veilige schoolomgeving en is er een verkeerswerkgroep.

Drents Verkeersveiligheidslabel
Het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. In Emmen zetten in totaal 37 scholen zich in voor verkeersveiligheid om het label te behalen. Basisschool de IJsvogel is de 24e school die het label haalt. Wilt u meer weten over het Drents Verkeersveiligheidslabel? Klik dan hier

Terug naar boven