accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

7 maart 2019

Drents Verkeersveiligheidslabel voor Kind- en Leercentrum W.A. van Liefland!

Het Kind- en Leercentrum W.A. van Liefland voor (voortgezet) speciaal onderwijs uit Assen heeft het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) gekregen. Het bijbehorende bordje kreeg een mooie plek aan de muur.

Dankzij dit label mag het Kind- en Leercentrum dit jaar uitkijken naar de aanleg van een Verkeersplein: een verkeersparcours op het schoolplein, zodat verkeerslessen zonder al te veel voorbereiding in de praktijk kunnen worden gebracht. Daarnaast kunnen leerlingen in de pauze of na schooltijd ‘verkeer’ spelen. De verkeersles gaat dan gewoon door! De leerlingen kregen passende en leuke gadgets, zoals fietslampjes en verkeersveiligheidskwartetten. En zo werken we met elkaar aan het bevorderen van verkeersveilig gedrag, ook op onze scholen voor speciaal onderwijs. We hopen dat meer scholen volgen!

Drents Verkeersveiligheidslabel
Het Drents Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Om het label te verdienen, moet een school voldoen aan een aantal criteria.

Terug naar boven