accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

5 juli 2018

Drents Verkeersveiligheidslabel voor Prinses Margrietschool Smilde

 Sinds gisterochtend blinkt er een spiksplinternieuw labelbordje aan de muur van de Prinses Margrietschool in Smilde. Het is het Drents Verkeersveiligheidslabel. De basisschool in Smilde ontving het label gisterochtend uit handen van wethouder Anique Snijders. En niet zo maar, want de school liet  de afgelopen tijd zien dat ze verkeersveiligheid belangrijk vindt en het daarom een vaste plaats geeft in het schoolbeleid.
 
Het behalen van het label werd gisterochtend gevierd met een verkeersquiz op het schoolplein en de symbolische overhandiging van het label. Wethouder Snijders schroefde met behulp van een van de leerlingen het labelbordje aan de muur van de school. Ook Seef de Zebra, het symbool van het Drents Verkeersveiligheidslabel, vierde het feestje gezellig mee! Seef heeft de kinderen de laatste weken spelenderwijs kennis over het verkeer bijgebracht, onder meer door een liedje met de jongste kinderen in te studeren. Dat liedje werd gisterochtend uiteraard in volle borst gezongen!
 
Kwaliteitskeurmerk
Het Drents Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Meer weten over het Verkeersveiligheidslabel? Klik dan hierTerug naar boven