accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

30 maart 2017

Drents vaarseizoen van start

Het vaarseizoen in Drenthe gaat weer los op maandag 3 april. Een vrolijke stoet met recreatievaartuigen brengt deze zomer de Drentse vaarwegen weer tot leven. Sinds de aanleg in 2015 is de haven van Dieverbrug een zeer geliefde ligplaats op de Drentsche Hoofdvaart. Met haar goede voorzieningen biedt de haven een comfortabele verblijfplaats in een fraaie omgeving waar veel gebruik van wordt gemaakt.

In de haven van Dieverbrug zijn verschillende voorzieningen aanwezig, zoals stroom, water, sanitair en wifi. Door liggeld te betalen kunnen vaarrecreanten hier gebruik van maken. Zo dragen de gebruikers van de haven bij aan het onderhoud en de verdere ontwikkeling van het Recreatiepunt Dieversluis. De provincie Drenthe verwacht dat met de invoering van liggeld wordt voorkomen dat schepen langer dan de toegestane dertien nachten blijven liggen. Zo kunnen meer vaartoeristen van een mooi plekje in Dieverbrug genieten. Na een proefperiode van twee seizoenen beoordeelt de provincie of het heffen van liggeld naar verwachting verloopt.

Het innen van het liggeld gebeurt volledig automatisch via www.aanuit.net of de bijbehorende app.

Grenzeloos varen in Drenthe
De provinciale brug- en sluiswachters staan in de startblokken en kijken begin april uit naar de eerste schepen. Bediening vindt in april alleen op weekdagen plaats, vanaf mei ook op zaterdag en vanaf juni de hele week. De vaarbrochure ‘Grenzeloos varen door Drenthe’ wordt door de burg- en sluiswachter uitgereikt. De brochure is ook weer verkrijgbaar op locaties waar waterrecreatieplaats plaatsvindt, zoals jachthavens en toeristische informatiepunten. En op www.varen.drenthe.nl. Aanvragen bij het Klant Contact Centrum van de provincie Drenthe kan ook: tel. 0592- 36 55 55 of post@drenthe.nl.


Terug naar boven