accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

13 april 2017

Feestelijke aftrap Fietsmodus-campagne in Emmen!

Dat leerlingen van het Esdal College goed zijn in smartphonevrij fietsen bleek vorig jaar tijdens de Fietsmodus-campagne. Maar dat ze daarnaast ook goed zijn in een feestje bouwen, werd gisteravond duidelijk! De middelbare school in Emmen won vorig jaar met de School Challenge van Fietsmodus een Radio 538 XXL Schoolfeest.

Leerlingen werden bij de ingang van de school feestelijk onthaald door de grote opblaasbare mascotte-wolf van Fietsmodus. Ze kregen meteen een flyer mee met daarop informatie over de campagne. Iets voor achten sprak gedeputeerde Henk Brink de leerlingen toe. Hij benadrukte hoe gevaarlijk het is om op de fiets bezig te zijn met je smartphone. Maar daarnaast was het volgens hem vooral feest! Na een luid applaus barstte om 20.00 uur het feest los!

Smartphonevrij fietsen
Fietsmodus is een landelijke campagne die probeert jongeren te verleiden smartphonevrij te fietsen. Vorig jaar gebeurde dat onder andere met de School Challenge. Tijdens de challenge werden scholieren uitgedaagd om zoveel mogelijk smartphonevrije fietskilometers te maken. Van de deelnemers in Drenthe deden de scholieren van het Esdal College dat het beste.

Smartphone uit? Goed (ge)zicht!
Dat Fietsmodus een campagne is waarmee je leuke prijzen kan winnen, bleek ook gisteravond. Zeventien leerlingen wonnen een Radio 538 t-shirt en een speciale Fietsmodus-zonnebril met daarop de boodschap ‘Smartphone uit? Goed (ge)zicht!’. Daarnaast zijn er de komende periode meer prijzen te winnen met de app Fietsmodus. De app verleidt jongeren om hun telefoon niet te gebruiken tijdens het fietsen. Door de app te gebruiken, sparen jongeren punten. Met die punten maken ze kans op bioscoopkaartjes of een speakerbox! De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android. 

Wilt u meer weten over de campagne? Klik dan hier.

Terug naar boven