"'>

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 81

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 86
">hier lezen.

18 juli 2018

Feestelijke onthulling snelheidsthermometers Roswinkel

Aanstaande vrijdag 20 juli onthult verkeersgedeputeerde Henk Brink in Roswinkel een speciale snelheidsthermometer in het dorp. Hij doet dat om 11.00 uur bij Sportclub Roswinkel aan de Roswinkelerstraat 128. U bent van harte welkom om deze onthulling mee te vieren!
 
Snelheidsthermometers zijn speciale verkeersborden van wel twee meter hoog. De thermometer is een hulpmiddel om bij te houden hoeveel weggebruikers te hard rijden. In Roswinkel zijn twee thermometers geplaatst, omdat in april 2017 bleek dat gemiddeld 90 procent van de weggebruikers in het dorp te hard over de doorgaande weg rijdt. Bewoners van Roswinkel roepen nu iedereen op om mee te helpen de meters zo laag mogelijk te houden. Zo willen ze samen zorgen voor een veilig Roswinkel. 
 
Houdt u zich aan de snelheidslimiet?
Een klein beetje te hard rijden lijkt voor je gevoel onschuldig, maar kan al gauw ernstige gevolgen hebben. Het is vooral binnen de bebouwde kom heel gevaarlijk, omdat daar vaak kwetsbare verkeersdeelnemers zoals kinderen op de weg zijn. Toch rijden de meeste mensen binnen de bebouwde kom zo’n 10 tot 15 km/uur te hard. Dat klinkt weinig, maar wist u dat uw remweg bij 10 kilometer te hard rijden, maar liefst 7 meter langer wordt? Reden genoeg om u aan de snelheidslimiet te houden.
 
Samenwerken
Naast het plaatsen van de snelheidsthermometers werden er de afgelopen tijd in Roswinkel meer mooie acties georganiseerd om bestuurders bewust te maken van de gevaren van te hard rijden. Hiervoor sloeg Plaatselijk Belang Roswinkel de handen ineen met  Veilig Verkeer Nederland, de politie, gemeente Emmen, provincie Drenthe en obs de Dreske. Zo hielpen leerlingen van deze school de politie met snelheidsmetingen in het dorp. De school werd in november 2017 bovendien beloond met het Drents Verkeersveiligheidslabel, omdat verkeersveiligheid een vaste plaats heeft in het schoolbeleid. Ook plakten bewoners 30km-stickers op vuilcontainers om het verkeer nog even te herinneren aan de maximumsnelheid in het dorp. De politie droeg haar steentje bij door middel van handhaving. En als klap op de vuurpijl reikte Veilig Verkeer Nederland tijdens het dorpsfeest in mei het VVN-buurtlabel uit. Een beloning voor de structurele inzet van het dorp voor een verkeersveilige woonomgeving!  
 
En verder? De komende tijd blijft de politie handhaven in Roswinkel. Of er daadwerkelijk minder mensen te hard rijden, kunt u terug zien op de snelheidsthermometers in het dorp.

DownloadsTerug naar boven