accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

18 juli 2017

Feestelijke uitreiking Drents Verkeersveiligheidslabel aan obs de Wezeboom

Vanochtend was het feest op obs de Wezeboom in Oosteinde! Wethouder Jan ten Kate kwam samen met Seef, de mascotte van het Drents Verkeersveiligheidslabel, op een familiefiets aan bij de school. Daar reikte hij het Drents Verkeersveiligheidslabel uit. De basisschool in Oosteinde ontving het label, omdat ze structureel aandacht besteden aan verkeersveiligheid. Dat werd vanochtend gevierd met een lekkere traktatie voor alle leerlingen.

Ouders en andere belangstellenden waren ook aanwezig. Op het plein stonden diverse voertuigen waaronder een brandweerwagen, een politiewagen, een tractor en een vrachtwagen. Er werd de kinderen van alles verteld over de voertuigen en ze mochten er zelfs even een kijkje in nemen!

Verkeersactiviteiten
De afgelopen jaren is OBS de Wezeboom druk bezig geweest om het Drents Verkeersveiligheidslabel te halen. Alle leerlingen krijgen structureel verkeersles. Daarnaast organiseerden de verkeersouders in samenwerking met leerkrachten en de verkeerscoördinator van de gemeente verschillende verkeersactiviteiten. Recentelijk is het klaslokaal van groep 3/4 zelfs omgetoverd tot een heus wegennet!

Drents Verkeersveiligheidslabel 
Het Drents Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving.
 

  

 

Terug naar boven