accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

19 oktober 2017

Flitsende start campagne fietsverlichting op Vincent van Gogh College Assen

Vanochtend was het Vincent van Gogh College in Assen voor even helemaal verlicht. De politie, brandweer, ambulancezorg en wegbeheerders van de provincie stonden op het schoolplein met dienstauto’s en draaiende zwaailichten. Ze deelden aan alle leerlingen fietslampjes uit en een folder over fietsverlichting. Ook gingen ze met de leerlingen in gesprek om hen te vertellen hoe belangrijk goede fietsverlichting is. De actie is een onderdeel van de fietsverlichtingscampagne in Drenthe. Hiervan gaf Marco Out, voorzitter van Veiligheidsregio Drenthe, vanmorgen het officiële startsein.
 
De leerlingen op het Vincent van Gogh College reageerden enthousiast op het bezoek van de hulpdiensten. Niet alleen kregen ze een folder, ook waren ze een paar fietslampjes rijker! De hulpdiensten zijn vandaag ook op veertig andere locaties in Drenthe aanwezig om lampjes en folders uit te delen.
 
Goede verlichting extra belangrijk voor politie, brandweer en ambulancezorg
Voor de hulpverleners is het belangrijk om met een campagne aandacht te vragen voor fietsverlichting. Ze komen in het verkeer regelmatig fietsers tegen die dat niet hebben. Dat is gevaarlijk voor de fietsers zelf en ook voor de hulpdiensten als ze met spoed onderweg zijn. De hulpdiensten roepen daarom samen met het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe alle Drenten op om te zorgen voor goede verlichting op de fiets. Ze richten zich vooral op de jonge fietser, omdat zij zich minder bewust zijn van de gevolgen van slechte fietsverlichting.  

Meer weten over de campagne? Klik dan hier.
Terug naar boven