accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

8 maart 2019

Ga volgende week Op Fietse in Drenthe!

Fiets gepoetst, de remmen gecheckt en de bandenspanning nagekeken? Dan kunt u Op Fietse in Drenthe! Het fietsjaar 2019 start in Drenthe met een week vol leuke fietsactiviteiten in de hele provincie. Van 11 tot en met 17 maart kunt u onder andere meedoen aan de VAM Challenge, Kleintje Fiets4Daagse en de Ronde van Drenthe. Voor kinderen is er de kidsroute en een stempelkaartenactie.

Op vrijdag 15 maart is er een mooie 40 km route uitgezet vanaf Westerbork naar de hoogste top van Drenthe, de Col du Vam. De VAMberg, dé berg van Drenthe, wordt die dag officieel geopend door minister Bruno Bruins en gedeputeerde Henk Brink. Ook het nieuwe mountainbikeparcours wordt dan officieel in gebruik genomen. Meteen zin in wat actie? Doe dan mee aan de VAM Challenge! Tijdens deze wedstrijd strijden 250 deelnemers tegen elkaar om de snelste tijd te klokken op de beklimming van 700 meter.

Ronde van Drenthe
Dit jaar is ook de 60ste editie van de Ronde van Drenthe. Deze keer is er niet alleen een wielerwedstrijd voor professionals, maar ook een toervariant, een kidsroute en een ronde speciaal voor vrouwen. Deze rondes vinden plaats in het weekend van 16 en 17 maart. Op zaterdagavond is het feest! Tijdens de Bike Label Party wordt de tweede verjaardag van het Bike Region Label gevierd. Dat label kreeg Drenthe in 2016 als eerste regio in Europa van de UCI, een internationale organisatie voor de wielersport.

Kijk hier voor meer informatie over alle activiteiten en hoe u zich kunt aanmelden. 


Terug naar boven