accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

30 juni 2017

‘Ga wijs op weg, blijf mobiel’ verkeersmarkt in Podium Zuidhaege Assen (dus niet in het stadhuis)

Op vrijdagmiddag 7 juli is er een grote verkeersmarkt en mobiliteitsbeurs in Podium Zuidhaege (Zuidhaege 2) in Assen. Tussen 14.00 uur en 16.30 uur zijn er tal van informatiestands, demonstraties, testprogramma’s en andere leuke (buiten)activiteiten te bezoeken. De toegang is gratis, inclusief een kopje koffie of thee. Wethouder Harmke Vlieg is ook aanwezig en opent om 14.00 uur de markt.

Uit onderzoek blijkt dat oudere mensen een kwetsbare groep zijn in het verkeer. Dat komt onder andere door de toenemende drukte in het verkeer, steeds veranderende verkeersregels en technische ontwikkelingen. Helaas leidt dit tot relatief veel verkeersslachtoffers onder 55-plussers. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe en de gemeente Assen hopen met de verkeersmarkt een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de kennisvergroting van en de bewustwording in het verkeer bij deze groep verkeersdeelnemers.

Programma
Bezoekers van de verkeersmarkt kunnen meedoen aan coördinatietesten, behendigheidsoefeningen en een grote verkeersbordenspeurtocht, waarmee ze kans maken op een prachtige fiets! Daarnaast zijn er alcoholsimulatiebrillen, oogmetingen, gehoortesten en reactietesten. Veilig Verkeer Nederland organiseert een speciale verkeersquiz en het OV-bureau Groningen Drenthe is aanwezig met informatie over openbaar vervoer in de regio. Kortom, een markt met voor elk wat wils! 

De beurs is een onderdeel van de regionale campagne 'Ga Wijs op Weg en blijf mobiel' van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe.

Terug naar boven